SF-lokalformand : Vi er blevet trampet på af pressen

Den intense dækning af uenigheder i SF den seneste tid har været en hetz mod partiet, lyder det fra Aase Kjeldsen, der er formand for SF Ringkøbing Fjord. Ifølge hende skulle pressen hellere koncentrere sig om at dække partiets politik.

 Af Line Lykkegaard Skou, torsdag d. 19. april 2012

De mange historier om interne konflikter i SF, der har floreret i medierne den seneste tid, er blevet overdramatiseret af pressen selv, lyder det fra den lokale næstformand og fungerende formand for SF Ringkøbing Fjord, Aase Kjeldsen.

”Det er pressen selv, der skaber kritikken. Jeg er rystet over de ting, der er skrevet. Der er blevet kørt hetz mod os. Vi er blevet nedgjort, trampet på og ikke regnet for at være et dueligt regeringsparti.”

Formanden i SF Ringkøbing Fjord kritiserer pressens seneste historier om SF. FOTO: SF.dk

Hun anerkender, at der i den senere tid har været forskellige meninger om partilinjen i SF, men mener, at det er naturligt i et politisk parti.

”Jeg respekterer mine partifællers holdninger, og jeg mener, at der skal være plads til dem. Den interne kritik, mener jeg, er noget, medierne har kørt op.”

De mange negative historier om problemer internt i partiet fik i august sidste år SF Ringkøbing Fjord til at lave en fælles aftale om ikke at kommentere på udtalelser fra resten af baglandet.

Pressen spørger forkert

Det er særligt de mange spørgsmål om, hvorvidt SF bliver trukket for langt til højre af de to andre regeringspartier, Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre, der får Aase Kjeldsen til at kritisere pressen.

”Jeg ser ikke nogen venstre- eller højredrejning. Men et parti ændrer sig over tid, og sådan er det også med SF. Jeg mener, at der er tale om en ny tid for partiet.”

I stedet burde pressen fokusere på andre og langt vigtigere ting, mener hun.

”Landet er i krise. Hvorfor spørges der ikke mere til, hvad SF vil gøre ved det i stedet?”

Løgne på landsmødet

Ifølge Aase Kjeldsen har pressen en forhåndsindstilling til SF og møder ikke partiets medlemmer med åben pande. Det kom blandt andet til udtryk på partiets landsmøde i weekenden, fortæller hun.

”Jeg så pressen stå og lyve lige ved siden af mig. En nyhedsreporter fortalte til kameraet, at partiet var ved at brække over. Andre pressefolk stod og ærgrede sig over, at de ikke kunne finde en god historie.”

De mange historier om den dårlige stemning på landsmødet passer ikke, fortæller Aase Kjeldsen.

”Jeg sad midt i salen, og der var en kanon stemning. Det er der altid på vores møder.”

Pressen: SF skal vende blikket indad

Redaktionschef Lars Kryger mener ikke, at pressens dækning af uenighederne i SF er usaglig. Foto: Line Skou

Spørger man pressen, har SF kun sig selv at bebrejde for de mange artikler om interne uenigheder.

”SF har selv skabt problemerne. De er jo uenige om en lang række politiske mærkesager. Derfor bør kritikken rettes indad i stedet for mod budbringeren,” lyder det fra Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

Han bakkes op af redaktionschef Lars Kryger fra Dagbladet Ringkøbing –Skjern.

”Man skal selvfølgelig som medie undgå Christiansborg-fnidder, men her er der tale om en reel konflikt. Pressen har blot afdækket de fraktioner og problemer, der har været i SF.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *