Landbobankens direktør har sidste arbejdsdag

Efter 25 år ved roret hos Ringkjøbing Landbobank har Bent Naur i dag sidste arbejdsdag. Direktøren har ført banken sikkert igennem finanskrisen og er ikke bekymret for fremtiden.

Af Esben Pejstrup-Pedersen, torsdag d. 19. april 2012

Efter 25 år som direktør hos Ringkjøbing Landbobank takker Bent Naur nu af. Foto: Ringkjøbing Landbobank

I morges gik Bent Naur for sidste gang sin daglige tur på arbejde. En gåtur på godt 700 meter, som han altid forlænger med en tur langs Ringkøbing Fjord. Den tur har han taget siden 1987.

”Det er naturligvis trist at være på arbejde for sidste gang, men jeg har vidst det længe og er derfor afklaret,” siger Bent Baur.

Det lå egentlig ikke i kortene, at Bent Naur ville ende som en respekteret bankdirektør i Ringkøbing. Han er født og uddannet i Ikastområdet, hvor han gjorde karriere i Midtbank. Der nåede han i 1987 en stilling som underdirektør.

Men da chancen for at overtage direktørstillingen i Ringkøbing bød sig, kunne Bent Naur ikke modstå fristelsen.

”Jeg fik muligheden for at bestemme, og det kunne jeg ikke sige nej til. Det har jeg aldrig fortrudt,” fortæller han.

Skuden sikkert i havn
Der er sket meget i Bent Naurs tid i Landbobanken. Fra en lille lokal bank i Ringkøbing, har banken nu filialer i andre byer som Herning, Struer og endda en drive-in bank i Hvide Sande. Banken er desuden uofficiel danmarksmester i finanskrise og har ikke fyret en eneste medarbejder som følge af krisen.

Den næste generation har Bent Naur for længst ansat i banken. Den kommende direktør, John Fisker, ansatte han allerede i 1995. Og fremtiden for banken kommer ikke til at forstyrre bankdirektørens otium.

”Jeg ved, at der ikke bliver ændret de store linjer, for jeg har selv ansat næste led i fødekæden,” siger han.

Reception fredag
I morgen får venner, aktionærer, ansatte og kunder mulighed for at sige farvel til Bent Naur, hvilket en del forventes at gøre.

”Vi forventer mindst en to-trehundrede mennesker til receptionen i morgen, men vi er klar på flere,” fortæller Klaus Gamst fra Ringkjøbing Landbobank.

Receptionen finder sted på Hotel Fjordgården i morgen fredag, fra klokken 14 til 17, og alle er velkomne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *