Fodboldklubben fordobler sponsorindtægter

Ringkøbing IF’s sponsorudbytte er blevet fordoblet efter halvandet år med en sponsoransvarlig på fuldtid.

Af Jens From Lyng, torsdag d. 19. April 2012 

Fodboldklubben Ringkøbing IF valgte for halvandet år siden at samarbejde med tre andre klubber om at hyre en sponsoransvarlig på fuldtid. Det bærer nu frugt på bundlinjen, hvor sponsorindtægterne er blevet fordoblet.
Flere sponsorpenge betyder, at det ikke kun er på banen, man jubler i Ringkøbing IF. Foto: Fra Ringkøbing IFs fanside på Facebook

Før var det frivillige kræfter, der var ansvarlig for at skaffe sponsorer, men de var alle nødt til at gøre det ved siden af deres normale arbejde. Derfor mente man i foreningen, at en fuldtidsansvarlig var nødvendig.

“Før i tiden var der tre om opgaven, men fordi de ikke havde fri i den normale arbejdstid, var det svært at komme i kontakt med de erhvervsdrivende. Der har en fuldtidsansat meget bedre forudsætninger,” siger Henning Bro, som er formand i Ringkøbing IF.

Og der var nok at tage fat på for den nyansatte sponsoransvarlige, da han kom til.

“Det var jo uopdyrkede marker for ham. I mange år havde vi haft de samme sponsorer, og ingen havde rigtigt haft tid til at kontakte nye,” siger Henning Bro.

Penge skal ikke bruges på lønninger

Ringkøbing IF ligger i øjeblikket til oprykning til 2. division. Det giver klubben mulighed for at have spillere på kontrakt, men Henning Bro mener ikke, at de nye sponsorindtægter nødvendigvis skal bruges på det.

“Jeg tror ikke, det er nødvendigt at tilbyde løn for at holde på spillerne. Det virker til, at de har masser af klubånd og er helt vilde efter at rykke op. Men det er da muligt, at man skal ofre penge på en træningslejr på Mallorca eller et eller andet,” siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *