Håbet i Ringkøbing er lyserødt

I Ringkøbing ser man frem til, at cykelløbet Giro d’Italia ruller ind i byen den 6. maj. En enorm mulighed for byen, der vil vise sig frem på den helt store scene.

Af Magnus Ankerstjerne, onsdag d.18. april 2012

Når 198 sæt glatbarberede og veltrimmede cykelrytterben den 6. maj klokken lidt over 13 ruller ind i Ringkøbing, er det med den helt store skare på slæb. 350 millioner tv-seere, 100 journalister, 20 tv-stationer og 80 netmedier følger nemlig verdens næststørste cykelløb. Løbets indtog i Ringkøbing er med andre ord en enestående mulighed for byen.

Carsten Ege Møller håber på et succesfuldt arrangement, når Giro d'Italia passerer Ringkøbing. FOTO: Marie Holm

”Det er verdens andenstørste cykelløb. Det bliver ikke større sportsmæssigt i vores omegn. Det er en kæmpemæssig mulighed, og det var også derfor, at vores borgmester rykkede så hurtigt på nyheden om, at Herning kunne trække løbet hertil,” siger Carsten Ege Møller, der er sportsarrangementets projektleder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Projektlederen håber på, at løbet, hvis rute går gennem både Videbæk, Ringkøbing og Søndervig, kan trække op mod 30.000 cykelinteresserede til byerne. Carsten Ege Møller håber på at kunne vise både verdenspressen og tilskuerne Ringkøbings natur frem.

”Vi håber, at kunne vise vores område frem som naturskønt med mange fritidsmuligheder som for eksempel surfing. Vi vil vise, hvor dejligt vores område er,” siger han.

Markedsføring fra luften
Sammen med feltet af verdens cykelelite kommer en mindre flåde af helikoptere, der skal levere tv-billeder til omverdenens mange seere. Den chance vil man hos kommunen udnytte til at få reklameret for områdets muligheder.

”Vi skal have omkring 40-50 kitesurfere ud på vandet. Idéen er egentlig, at vi brander vores område på vandsport. Vi har et af Europas bedste kitesurfing-områder,” siger Carsten Ege Møller.

Projektlederen kan også afsløre, at man arbejder på at lave danmarkshistoriens største maleri. 500 skolebørn skal i gang med et gigantisk maleri ved Herningvej, der med en længde på 500 meter næppe vil være til at overse fra luften.

Trækker turister til
Selvom rytterne bruser forbi på få sekunder, håber Carsten Ege Møller, at cykelløbet kan sætte nogle aftryk, der varer lidt længere.

”Vi håber, at det trækker en masse turister. Vi kan se, at de sommerhuse, der ligger ud til ruten, er blevet hurtigere booket end normalt,” siger han.

Som med alle udendørs arrangementer er vejret en vigtig faktor. Det gælder både for antallet af tilskuere til løbet, hvordan man kan markedsføre sig på helikopterbillederne og løbets underholdningsværdi. Carsten Ege Møller er ikke i tvivl om, hvad ønskevejret er.

”Jeg håber personligt på hård vestenvind, som skulle give noget spændende cykelløb. Høj solskin og kraftig vind vil være det optimale. Så kan vi få kitesurferne ud og samtidig presse cykelrytterne lidt,” siger han.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *